Deze vacature is verlopen

Teamleider software (32 tot 40 uur per week)

Wat ga je doen?

Jij gaat leidinggeven aan ons software team, dat momenteel bestaat uit twaalf collega’s die zich zowel focussen op embedded software als op het connectivity platform, welke beide volledig in eigen beheer ontwikkeld zijn. De collega’s werken volgens het Agile/Scrum proces en zijn zelfsturend, het is jouw rol om de mensen richting te bieden en hen als individuen te blijven ontwikkelen. Daarnaast durf je keuzes te maken, ben je verantwoordelijk voor de processen op de afdeling en voor de kwaliteit die de afdeling levert. 

Team software maakt onderdeel uit van onze grote R&D afdeling van ruim 40 collega’s. In deze innovatieve omgeving kijken we verder vooruit dan morgen. Je krijgt de kans om het software team en jezelf te laten zien in een organisatie waar software al heel belangrijk is en alsmaar belangrijker wordt richting de toekomst. Het is jouw uitdaging om in een van oorsprong hardware georiënteerde omgeving, software voldoende te blijven belichten. Je ontwikkelt een heldere visie welke je in samenwerking met product management tot uitvoering brengt. Ook ligt er een mooie uitdaging om met het team het agile werken verder te optimaliseren. Je gaat veel samenwerken en kunt sparren met de andere teamleiders op de R&D afdeling, je rapporteert aan de manager R&D.

Een nog beter beeld van de functie

Tom Reijnders, voormalig teamlead van de R&D softwareafdeling, vertelt:

“Na een succesvolle en uitdagende carrière bij de Jong DUKE, heb ik na 6 jaar besloten dichter bij huis te gaan werken. Door mijn vertrek komt er een mogelijkheid voor een ander om in deze leuke organisatie met een erg tof team te gaan werken. Toen ik aan het solliciteren was bij de Jong DUKE vroeg ik me, misschien net als jij, af wat de uitdaging is aan een koffiezetapparaat.

We maken fully automatic coffee machines. Dat betekent dat we het koffiezetproces van voor tot achter moeten kennen, maar ook moeten beheersen. Het proces van zetten van instant producten, filterkoffie, lungo, espresso en verse melkconsumpties en het selecteren en aansturen van de juiste componenten, biedt een uitdaging op zichzelf. Daarnaast hechten we grote waarde aan customization bij de Jong DUKE waardoor we meer dan 1.000 verschillende configuraties in tientallen verschillende automaten aanbieden om onze klanten te kunnen bedienen. Aansturing door gebruikers gebeurt niet met drukknopjes, maar met full-hd schermen, licht en geluid om van het nemen van een consumptie een belevenis te maken.

We werken al meer dan 10 jaar aan een connectiviteitsoplossing. ConnectMe, waarbij alle automaten aangesloten kunnen worden om technische updates uit te voeren, maar ook automaatstatus op afstand te kunnen bekijken, de machine op afstand af te stellen en media toe kunnen voegen aan de automaten. We beschouwen ConnectMe ook als meer dan een verlenging van de automaat, namelijk als een los product waarbij zaken als fleet management, delen van data en combineren van data van verschillende machines centraal staat. Geïnspireerd? Ik kan me niet anders voorstellen.”

Ben jij de persoon waar wij naar op zoek zijn?

Je bent een inspirerende leider die de technische taal van het team kan spreken als daar behoefte naar is. Je kunt mensen motiveren, hebt daadkracht en het lef om aan de slag te gaan met veranderingen. Je bent een open en toegankelijk persoon die moeiteloos schakelt tussen techniek en mensen.

Sluit jouw kennis en ervaring aan op onze wensen?

 • Afgeronde HBO/WO opleiding in een technische richting;
 • Meerdere jaren werkervaring in een aansturende functie in een software omgeving;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal beide uitstekend.

Wat kun je van ons verwachten?

Kenmerkend voor de Jong DUKE zijn prettige collega’s en een ongedwongen sfeer die past bij een familiebedrijf. We zijn gevestigd in een gloednieuw duurzaam pand waar we over alle faciliteiten beschikken voor een fijne werkplek. Verder bieden we je:

 • Een goed salaris;
 • Pensioenregeling en reiskostenvergoeding;
 • 40 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid deels thuis te werken;
 • Vers fruit op het werk;
 • Een ruim opleidingsbudget;
 • Een persoonlijk budget om te besteden aan gezondheid en vitaliteit;
 • De mogelijkheid een fiets te leasen via het werk;
 • Onbeperkt koffie uit onze eigen koffie-espressoautomaten;
 • Met regelmaat een traktatie, attentie, borrel of gezellig uitje!

Over de Jong DUKE

De Jong DUKE te Sliedrecht is een innovatief familiebedrijf. Al sinds 1957 is het bedrijf succesvol in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen van koffie-espressomachines voor de OCS- & vendingmarkt. Met vestigingen in Nederland en de Verenigde Staten en klanten in diverse werelddelen heeft de Jong DUKE een reputatie opgebouwd als loyale, betrouwbare fabrikant van hoogwaardige designproducten met een goede performance. De organisatie kenmerkt zich door kwaliteit, innovatie, gedrevenheid en servicegerichtheid.

Wil jij onze mooie organisatie nog meer op de kaart zetten?

Reageer dan met jouw motivatie en CV via het sollicitatieformulier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arthur van Beek (Manager development) via 0184-209767.

Tags: vacature teamleider software – vacature team lead software – vacature manager software – teammanager software – teamleider software development – manager software development – teamleider software engineering

Sollicitatieformulier

Please check the recaptcha
Deze vacature is verlopen